Vier wandelaars en een Siciliaan

 Vier vrouwen die op pelgrimspad gaan op Sicilie. Twee zijn al lang vriendinnen; Joy de oudere actrice en Lot, de zorgverlener bij de crisisdienst. 

Hannah is al 20 jaar psycholoog, en Bibi, de  jongste, is spiritueel aangelegd en sluit zich op de valreep aan, onvoorbereid en op de vlucht voor....


Het bijzondere is dat deze 4 personages elk door een andere schrijver zijn vormgegeven en dat deze vrouwen ook werkelijk samen hebben gewandeld op Sicilie. Je vraagt je dan af, wie is wie.. Ik heb wel een vermoeden, maar het past wonderwel bij elkaar. Het had ook één schrijver kunnen zijn. 

D


e personages zijn goed uitgewerkt, je leert ze goed kennen. Ze hebben alle vier hun sores en ja, onder barre omstandigheden- want dat is zo'n tocht toch wel- komt de ware aard echt wel naar boven.

Het is alsof je in een snelkookpan zit op zo'n wandeltocht.. Je leert jezelf en anderen snel goed kennen. Maskers vallen af. Heftige emoties, stekeligheden, barsten in de vriendschap, het zijn niet altijd de fraaiste emoties die bovenkomen.. maar ook ontroerende momenten. 

Gids Vincenzo (niet onknap maar met ponytanden😆) heeft het er druk mee... Ook hem leren we een beetje kennen. 

Je leest steeds een kort stukje over de etappe aan het begin van een hoofdstuk, dat vond ik ook leuk, al zou ik de route zelf niet gaan lopen. De omschrijving van het landschap trekt me niet meteen aan.

Het verhaal leest snel door, het geeft een leuk effect dat je vanuit alle vier de vrouwen leest, ook over dezelfde situaties. Best leerzaam, vooral de botsingen eigenlijk.. Bekijk het eens van de andere kant!

Ik vond het een leuk, soms hilarisch boek. 

Alles keert uiteindelijk toch min of meer ten goede.

Een leuk zomerboek! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Samenwerking

Mooi stapeltje

Zonder masker