Heks in het groen


 @heks_lunadea ontdekte op haar 18e dat ze een heks was. Ze voelde altijd al een verbinding met de natuur en was graag buiten. 

Door sprookjes hebben we een negatief beeld van heksen. De hedendaagse heks houdt zich bezig met goede, positieve energie en is verbonden het ritme van de natuur. 

Er zijn veel ritmes in de natuur te vinden; de seizoenen natuurlijk maar ook de cyclus van de maan, die invloed heeft op ons. 

"Verbinding met de natuur zoeken is een verbinding aangaan met jezelf" 

Lunadea laat je in dit boek zien hoe je met behulp van rituelen je oerkracht kunt vinden. Of hoe je een ritueel doet voor je gezondheid.. 

Ook vertelt ze over haar eigen ervaringen en over alles wat je maar zou willen weten over hekserij en natuurmagie.

"Symboliek is de taal van je onderbewustzijn. Iedereen kan ergens een betekenis aan koppelen, en in ons dagelijks leven doen we dat continu. Je leert bv als kind dat je moet oversteken op een plek waar strepen op de weg staan, dat een schedel met gekruiste botten erachter betekent dat iets gevaarlijk is en dat een rood hartje liefde betekent... "


Dit boek is makkelijk leesbaar en bevat veel interessante kennis. 

Ik ben zelf geen heks, die verbinding met de natuur voel ik niet echt. Wel was ik als kind ook veel buiten en maakte allerlei 'soepjes' van planten en modderwater. 

Mijn dochter maakt graag plantengier met brandnetels.

Laat altijd een hoek brandnetels staan in de tuin, je kunt er ook een lekker en zeer gezond soepje mee koken én het is een belangrijke plant voor vlinders. 

Ik ben zeer geïnteresseerd in natuurlijke oplossingen bij (gezondheids) problemen en vaak lukt dat ook goed. 

Het boek is nog niet helemaal uit maar dit is zo'n boek dat je in de kast wilt hebben om af en toe een stuk in te lezen of iets op te zoeken. Of om een feest te vieren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Samenwerking

Mooi stapeltje

Zonder masker