Zonder masker



 Dit is best een goed boekje om te lezen zo aan het eind van het jaar, we gaan dan vaak bespiegelen immers.. Wat willen we anders gaan doen. 

Je bent geworden wie je bent door wat je meemaakte, leerde, hoe het hoorde volgens anderen, volgens de voorbeelden die je zag. Maar past dat beeld wel bij wie je werkelijk bent? Speel je wel de juiste rol? Je hebt altijd een keuze, je kunt veranderen. 

~Je kunt op een andere manier naar iets kijken of iets op een andere manier doen. Zo verander je je wereld een klein beetje.~ 

Durven we onze maskers af te werpen, meer authentiek te leven, wie zijn we eigenlijk zelf en wat is echt.. Wat willen we echt.

Als kind apen we onze ouders(en anderen) na, we weten hoe we door goed gedrag aandacht kunnen verkrijgen en goedkeuring. Wil je dat als volwassene nog steeds? Weet je eigenlijk wel wat je werkelijk diep van binnen wilt. Ben je trouw aan jezelf? 


~De manier waarop jij je door de wereld beweegt, bepaalt hoe mensen op jou reageren.. ~ 

Don Miguel Ruiz geeft je in de vorm van een masterclass van 5 dagen handvaten om je authentieke zelf te vinden. Hij laat je naar jezelf kijken op een andere manier, als toneelspeler.

De aarde is ons toneel. Stel je leven voor als een wegenkaart.. Je bent paden opgegaan die doodliepen of die je achteraf bezien liever niet ging. Waar hebben je keuzes je gebracht. 

~Als je blijft zwelgen in oude verwondingen en slechte herinneringen maak je jezelf het leven zeer moeilijk.

Overtuigingen ontstaan door de sterke aandacht die ze krijgen. Zonder aandacht verliezen ze hun macht over jou.~

Ruiz schrijft ook mooi over het wonder van de taal en hoe die ontstond. Je begrijpt zo ook beter dat we allen kunstenaars zijn, zoals hij zegt. 

We zouden ons wat meer mogen verwonderen. 

Zonder masker is het tweede deel in de masterclass serie van Tolteekse wijsheid, na Eros. 

In deze serie gaat het over de problemen/uitdagingen die je tegenkomt terwijl je jouw wereld vormgeeft. Jouw fabels en de macht die ze uitoefenen op alle aspecten van je leven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Samenwerking

Mooi stapeltje