Iets heel bijzonders

 


Iets heel bijzonders is inderdaad een heel bijzonder (YA)verhaal. Zeker ook geschikt voor volwassenen. De hoofdpersoon is Wilbur, eigenlijk heet hij William, maar vanwege zijn lievelingsboek Charlotte's Web wilde hij naar het varkentje Wilbur worden genoemd. Hij is een bijzondere jongen, en we weten allemaal, als je anders bent dan anderen loop je meer kans om gepest te worden. Hij heeft weinig zelfvertrouwen, is dik en vindt zichzelf een kneus. 

Zijn eerste schooldag op 11 jarige leeftijd (ze zijn net naar Toronto verhuisd, hij kreeg voorheen thuisonderwijs) verloopt dramatisch. Zijn 2 moeders Nora en Carmen, de mampa's, besluiten dat hij nu toch moet doorzetten. 

Buurman Sal van 85 speelt een belangrijke en fijne rol in Wilbur's leven en  gelukkig krijgt hij ook een vriend op school, Alex, wat helaas van tijdelijke aard is als die verliefd word op Fabrizio. 

Het zit Wilbur niet mee. 

Alles verandert door een uitwisselingsproject op school.. een paar jaar later..

Charlie uit Parijs komt bij Wilbur logeren. En het blijkt tot ieders verbazing een meisje te zijn! Een heel mooi, leuk meisje..... 

Dat valt Tyler, de grootste pestkop, natuurlijk ook op en Tyler heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen en ziet er goed uit. 


En dan blijkt dat Wilbur echte vrienden heeft. 


Er spelen veel thema's in dit boek, die heel goed en ook met veel humor met elkaar worden verweven. 

Wilbur doet me denken aan Norman Foreman. Alleen vond ik dat boek wat te langdradig. 

Iets heel bijzonders heeft dat niet. 

Ik denk dat het zeker voor de doelgroep een geweldig leuk en herkenbaar boek is. Ik heb het ook met plezier gelezen. 

Natuurlijk heeft de Dino in het boek ook een rol en Templeton, een scharminkelig hondje. Ook moet ik de gedichten noemen die Wilbur schrijft, je vindt er vele in het boek(in het Engels) en Alex zet een paar op muziek. 

Zeker een aanrader! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Samenwerking

Mooi stapeltje

Zonder masker