Lieve Edward

Lieve Edward is één van de mooiste boeken die ik de laatste tijd las.. 
Iedereen herinnert zich denk ik de vliegtuigcrash van Tripoli in 2010 waarbij 1 kind overleefde. Je vraagt je af.. Kun je dan nog een goed leven opbouwen...
Dit boek is een antwoord. 

De 12 jarige Edward (Eddie) moet verhuizen met zijn oudere broer en ouders van New York naar Los Angeles ... Ze vliegen naar hun nieuwe woonplaats.. maar komen daar nooit aan. Het vliegtuig stort neer en Edward is de enige overlevende van de crash. 
Hij wordt opgevangen door zijn oom en tante, maar eigenlijk vooral door zijn nieuwe buurmeisje Shay en haar moeder. Zulke buren zijn goud! Bestaan ze echt? Vooral Shay is echt zijn redding. 

Er zijn 2 verhaallijnen die elkaar afwisselen. De laatste uren in het vliegtuig, waarbij je een aantal passagiers leert kennen.. Hun plannen, de beweegredenen voor hun reis.. Later komen sommigen nog terug in de andere verhaallijn waarin we lezen hoe het Edward na de crash vergaat. Ineens is hij beroemd, maar ook alles kwijt. 

"De therapeut is een aardige vent, maar het is zijn taak om in Edwards brein te wroeten..
Aan Edward de taak om hem buiten te houden, want zijn brein is te gevoelig en teer om maar de lichtste aanraking te kunnen verdragen."

Het steeds switchen van de vliegreis naar Edward z'n leven na de crash maakt het boek ook spannend..
Het is zo goed geschreven, je krijgt een heel goed beeld over de impact van zo'n ramp en je leeft gemakkelijk mee met Edward. 

Een hartverscheurend en ontroerend verhaal. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Samenwerking

Mooi stapeltje

Zonder masker