Het bericht

 


Stel je eens voor dat je er na de plotselinge dood van je man achter komt dat hij een affaire had, dat hij er misschien over dacht om bij je weg te gaan.. 


En stel je voor dat je na een paar jaar ineens anonieme berichten krijgt via messenger met nare teksten.. Over die affaire oa, en vooral om jou kapot en bang te maken.. Zelfs je vrienden en werkrelaties krijgen berichten over jou.Daar zou je zeer onzeker van worden. Toch..? 

Ruth had na de dood van Ludwig haar draai weer gevonden, het bleek dat ze eigenlijk heel graag alleen woonde, ze genoot van de rust. 

Ze had een kunstprogramma op tv gehad, schreef boeken en was actief op social media. Ze had pittige feministische meningen en was gewend aan internettrollen en bedreigingen. Soms blokkeerde ze de ergste types.

Maar dit was anders. Deze persoon leek haar te kennen en de berichten bleven komen, ook bij haar vrienden en familie die er na een tijdje genoeg van kregen. Kon ze er niet iets aan doen? Mensen kregen een vreemd beeld van haar, zou er niet iets van waar zijn.. Is het niet haar eigen schuld? 

Maar wat kun je doen als je niet weet wie erachter zit. Als zoiets langere tijd doorgaat brengt het je steeds meer in verwarring, uit evenwicht. En wie kun je vertrouwen.. Bij wie kun je je verhaal kwijt. Ruth voelt zich bespied en veroordeeld. 

Wat doet zoiets met je.. Dat wordt heel goed in beeld gebracht. 

Als lezer verdenk je verschillende personages. Als het uiteindelijk duidelijk is en uitkomt, raak je wel teleurgesteld omdat die persoon helemaal niet gestraft wordt. En niemand zegt dat Ruth toch gelijk had.. Ik vrees dat dit inderdaad ook meestal de werkelijkheid is. Uiteindelijk ben je alleen met je sores. 

Dit is een boek dat moeilijk weg te leggen is, ik had het dan ook snel uit. Het verhaal leest prettig en ook al is Ludwig al dood aan het begin van het boek, je leert hem toch goed kennen. Het is een verhaal over relaties, vriendschappen en de gevaren van social media.En hoe uiteindelijk alles gelukkig -min of meer- ten goede keert.

4,5🌟

Reacties

Populaire posts van deze blog

Samenwerking

Mooi stapeltje

Zonder masker