Het zwarte dossier


Max van Olden heeft met Het zwarte dossier, zijn derde thriller, weer een zeer spannend verhaal geschreven. Zeker in het laatste deel wil je niet meer stoppen met lezen! (niet goed voor mijn nachtrust haha) Dan wordt ook de griezelige proloog duidelijk.
Riemke, een beetje chaotische jonge vrouw, maakt een moeilijke tijd door; pas gescheiden, moeder overleden, schulden en sinds kort woont ze met Nils van 5 op een flatje. Ze loopt stage bij een advocatenkantoor, maar ook daar loopt het niet helemaal zoals het moet en daarom krijgt ze het zwarte dossier op haar bordje. Als ze dit tot een goed einde kan brengen komt het toch nog goed met haar carrière hoopt ze .. Maar het gaat hierbij om iets heel anders dan het werk wat ze normaal doet! Ze krijgt nu te maken met een 'knuffel'?crimineel die gecodeerde moordinstructies publiceert via een gedichtenbundel, die hij vanuit de gevangenis wil uitgeven. Althans, dat beweert haar cliënt Sjoerd Tervoort, die zegt een van de slachtoffers te worden. Die bundel mag dus niet uitgegeven worden! De tijd dringt en de Pers zit er bovenop. Al snel zit Riemke tot over haar oren in de problemen. En waarom verschijnt ze niet op de zitting? Ook Tervoort schittert door afwezigheid.... Niet alleen haar carrière, maar ook haar leven blijkt op het spel te staan , én dat van Nils!
Vanaf het begin wordt je meegetrokken in het verhaal en je krijgt ook een kijkje in het persoonlijke leven van Riemke. Op het advocatenkantoor lopen de spanningen ondertussen ook op en Robert gaat op onderzoek uit waarbij hij over grenzen gaat. 
Ik had wel iets te hoge verwachtingen van dit boek door wat ik hier en daar las, maar niettemin is het een zeer prettig leesbaar en spannend boek! 

Max van Olden is naast schrijver ook advocaat. 
In 2015 verscheen Lieve Edelachtbare waarmee hij de Schaduwprijs won en in 2017 schreef hij De juiste man die op de longlist staat van de Gouden Strop. 


Wil je op de hoogte blijven van wat er nog meer voor spannends, boeiends of moois verschijnt bij #amboanthos? Schrijf je dan in  voor de nieuwsbrief via

Reacties

Populaire posts van deze blog

Samenwerking

Mooi stapeltje

Zonder masker